Vår & Sommar 2017

För henne.

Nu är det dags för en modeflirt med 1990-talet. Decenniet då less-is-more regerade och designgudarna hette Jil Sander och Helmut Lang. I Sverige slog Filippa K igenom 1993 med enkla klassiska kläder, oftast enfärgade, och med fokus på bra material. Kombinationen stretchjeans ihop med en enkel t-shirt från Filippa K blev så inne att “Filippa K tjej” blev ett stilbegrepp. Och nu är det dags igen för det enkla lättburna. Vad sägs om en sandfärgad kjol med så kallad “paperbag waist” (dvs en midja som dras ihop med hjälp av tamp i dragsko) i kombination med en randig skjorta i blekblått och vitt? Hur snyggt som helst. Förhöj stilen med rejäla bågar! Känns minimalismen inte som rätt stilspår så bjuder sommaren också på mängder av blomster och smått surrealistiska mönster samt starka färger som fuchsia och vibrerande gult. Kika gärna på italienska Dolce & Gabbana för inspiration. Och varför inte färgmatcha bågar och garderob? Rosa till rosa! Den smarte skaffar också solglasögon med lässtyrka för sköna soliga dagar.

535 kr

Varför inte matcha sommarens rosa nyanser med ett par bågar i samma kulör? Ta en titt på bågen Imperia.

Pris inklusive glas i din styrka, moms, portokostnader och full ångerrätt: 535 kr.

För honom.

Lätt och enkelt är honnörsord för sommargarderoben. Enklaste vägen till att inte framstå som alltför ledigt klädd, utan lite mer moderiktig och välklädd, är att addera en väst till garderoben. Bär västen ovanpå en enfärgad t-shirt eller skön skjorta, och genast blir intrycket att här kommer någon med koll och stil. Har västen en liten innerficka avsedd för mobil och kontokort så är det förstås en bonus. Men den skräddade västen får inte fyllas till max, så lasta den inte full med grejer, och är kroppsrondören just en rondör, så är det viktigt att låta västen förbli oknäppt. Titta efter västar i material som linne och bomull. Jeans eller chinos är fint till, och pricken över i rent stilmässigt är att våga gå barfota i gympaskorna. Varför inte ett par espadrillos på fötterna för en moderiktig look med italienska vibbar? Och så en stråhatt förstås.

610 kr

Till en snygg väst är ett par bågar i intellektuell retrostil allra finast. Bågen Niscemi är perfekt!

Pris inklusive glas i din styrka, moms, portokostnader och full ångerrätt: 610 kr.

Karina Ericsson Wärn
är modeskribent och författare. Hon fördelar sin tid mellan två modemetropoler: trendkänsliga Stockholm och haute-couturens huvudstad Paris. Från den senare staden förser hon Moderådet med rapporter om kommande trender. Hennes texter om mode hittar man framförallt i Damernas Värld, DV Mode och DV Man. Karina har skrivit ett flertal böcker om mode, t.ex boken Skönhetsbibeln (Bonnier Fakta).