2017-2018

För henne.

Ränder, mustiga blomstermotiv, metallic, och så sammet i mängd. Höstmodet bjuder på mustiga kulörer som buteljgrönt, saffransgult, petroleum och bourgogne. Favorit i butik är en storstickad tröja, gärna försedd med generös polokrage att vila hakan på. Och så en knytblus förstås, i romantiskt barockt blommigt. Storpolon matchas fint med både jeans och pennkjol. Den trendtörstiga adderar en kjol i metallic, eller fejkat blankt skinn. Mästare på att mixa tungt med skirt, blommigt med randigt, maskulint med feminint – är förstås den belgiska modeskaparen Dries van Noten vars kollektioner man absolut skall kasta ett öga på om man vill bli glad och inspirerad. Hos Dries van Noten har sammet, och höstens stora trend ”metallic” alltid haft en given plats. Gör som Dries, våga blanda! Bär vida vackra sammetsbyxor till vanlig collegetröja, eller en skön sammetskavaj till jeansen! Och det behöver inte bli dyrt, för sammet och metallic finns i alla prisklasser.

795 kr

Höstens skimrande sammet och metallic passar fint ihop med en båge som är lite nedtonad och matt, exempelvis Lecco.

Pris inklusive glas i din styrka, moms, portokostnader och full ångerrätt: 795 kr.

För honom.

Gör som italienaren! Låt rock och bylsig jacka stanna kvar i garderoben ett tag. Håll istället värmen med hjälp av ett tunt lager under kavajen. Vi pratar framförallt dun.
Höstens modeutbud innehåller allt från ultratunna dunjackor med liten skön krage, till snygga dunvästar försedda med smickrande v-ringning under vilka en skjorta sitter snyggt. Italienarna har till och med dunkavaj istället för varianter i ull, varmare och mjukare kan det knappast bli. Skönt och välklätt på samma gång. Fint tillägg är också en rejäl halsduk i mustig färg (glöm matchvarianten) som gärna får bäras på franskt vis, det vill säga vik den dubbel och bär den som en ögla runt halsen. Är jacka ändå en favorit, och det är dags att uppdatera, ja då är det manchester som gäller i höst, som hos Prada bland annat.

595 kr

Den italienska och franska lite nonchalanta men samtidigt eleganta stilen matchas fint med en sober båge som Sanza.

Pris inklusive glas i din styrka, moms, portokostnader och full ångerrätt: 595 kr.

Karina Ericsson Wärn
är modeskribent och författare. Hon fördelar sin tid mellan två modemetropoler: trendkänsliga Stockholm och haute-couturens huvudstad Paris. Från den senare staden förser hon Moderådet med rapporter om kommande trender. Hennes texter om mode hittar man framförallt i Damernas Värld, DV Mode och DV Man. Karina har skrivit ett flertal böcker om mode, t.ex boken Skönhetsbibeln (Bonnier Fakta).