Progressiva glasögon

Glas med slipning för olika avstånd

Progressiva glas ger med slipning olika styrkor i ett och samma glas. De bryter ljuset olika beroende på var i glasögonen du tittar. Om du tittar rakt fram ser du bra på långt håll och med blicken vänd nedåt blir synen skarp på nära avstånd. Progressiva glasögon passar därför dig som snabbt behöver se bra på olika avstånd.

Tillägg +1590 kr

Progressiva glas FreeForm

Den revolutionerande tekniken FreeForm använder den senaste sliptekniken. Du får unika glasögon, helt skräddarsydda för just dig, efter ditt recept, ditt pupillavstånd och din båge. Dessutom ingår vår antireflexbehandling för bättre skydd mot strålning (UV-A och UV-B) och ett utökat repskydd för glasen. Med FreeForm kan du beställa glas med allra bästa tänkbara slipning och till ett rimligt pris!

Tillägg +790 kr

Progressiva glas Classic

Vi använder i praktiken samma avancerade FreeForm teknik även här - men i stället för glas så slipar upp formar som råglasen sen gjuts i. Det blir billigare eftersom samma form kan masstillverkas - men urvalet blir begränsat till den uppsättning av olika formar som vi slipat. Det är precis som med kläder. Konfektion blir billigare, men skräddarsytt brukar bli allra bekvämast.

Tillägg +1200 kr

Rumsprogressiva - terminalprogressiva

Rumsprogressiva, Terminalglasögon, arbetsprogressiva - kärt barn har många namn. Principen är densamma. Man slipar progressiva glasögon där den övre delen är avpassad för ett avstånd som ligger lite “bortom skrivbordet och då kan man skapa en bredare mellandel och en större läsdel så man bekvämare kan arbeta. Genom att läsdelen och mellandelen hamnar högre slipper man få ont i nacken när man tittar på datorskärmens övre del.

Se hela priset direkt - inga överraskningar

För dig som kund ska det vara glasklart och enkelt att se vad varje glasögonpar med vald båge och valda glas kostar. Därför har vi en automatisk prisuträkning på varje produktsida. Testa och klicka för att direkt se slutpriset.

Frakt är inkluderat i prisuträkningen.