Slipade solglasögon

Samtliga bågar kan kombineras med solglas, och vi erbjuder flera olika varianter.
Alla solglas skyddar mot starkt solljus samt UVA och UVB -strålning.

Våra klassiska solglas
(Konstant mörka glas)
Tillägg
+ 390 kr
Våra klassiska solglas är 80% brunfärgade. De ger ett 100% UVA och UVB skydd.
Våra polariserande solglas
(Konstant mörka glas)
Tillägg
+ 790 kr
Våra polariserande solglas tar bort reflexer i snö, vatten och blöt asfalt och är därmed som gjorda för olika sorters utomhusaktiviteter som exempelvis skidåkning, segling eller fiske. Polariserande glas är det skönaste alternativet för dina ögon och det bästa du kan välja om du skall köra bil och solen skiner. Kombineras alltid med antireflexbehandling. Finns i alternativen: klassisk mörkgrön, mörkgrå, ljusgrå eller brun färg. Vill du veta mer om våra fiskeglasögon - läs här.
Våra fotokromatiska solglas
(Färgskiftande glas)
Tillägg
+ 790 kr
Smarta fotokromatiska glas är den bästa lösningen för dig som alltid bär glasögon, men vill slippa byta till ett par separata solglasögon bara för att solen kikar fram.

Fotokromatiska glas reagerar på UV-ljuset och blir mörkare ju starkare UV-strålningen är. Och tvärtom, när du går in, blir glasen ljusa igen. Kristallerna i glaset ger en färgad ton från 8 till 75 procent - beroende på UV-ljusets styrka. Du kan välja mellan en brun eller grå färgtoning i dina fotokromatiska glas.

Observera! Det fotokromatiska solglaset fungerar däremot inte när du sitter bakom en vindruta och kör bil eftersom vindrutan tar bort all UV-strålning. För bilkörning rekommenderar vi våra polariserande solglas. Även bra att veta är att om du tex är på fjället kan de fotokromatiska glasen bli mörkare även fast det är mulet. För på höjder är UV-strålningen ofta mer intensiv oavsett väder.

Provbågar med våra olika solglas - Låna hem kostnadsfritt!

Monreale med brunfärgat solglas och
klassisk mörkgrönt polariserande solglas
Agrigento med det mörkgrå och ljusgrå
polariserande solglas

Nu kan du även låna hem två bågar så att du enkelt kan se och känna skillnaden på våra olika alternativ på solglas. Vi har satt in fyra olika solglas så att du enkelt kan jämföra.

Som alltid är det helt gratis och utan köptvång att beställa hem provbågar från Favoptic. Kom ihåg att du samtidigt har möjlighet att låna hem ytterligare två valfria bågar. Tänk på att välja en båge med lite större glas när du ska köpa nya solglasögon. För att ge dina ögon det bästa solskyddet.