0

Slipade solglasögon

Alla våra bågar kan kombineras med solglas, och vi erbjuder flera olika varianter.
Alla skyddar förstås mot solljus och uv-strålning.

Våra klassiska solglas
Tillägg
+ 190 kr
Våra klassiska solglas är 80% brunfärgade. De ger ett 100% UVA och UVB skydd.
Våra polariserande solglas
Tillägg
+ 590 kr
Våra polariserande solglas tar bort reflexer i snö, vatten och blöt asfalt och är därmed som gjorda för olika sorters utomhusaktiviteter som exempelvis skidåkning, segling eller fiske. Polariserande glas är det skönaste alternativet för dina ögon och det bästa du kan välja om du skall köra bil och solen skiner. Kombineras alltid med antireflexbehandling. Finns i alternativen: klassisk mörkgrön, mörkgrå, ljusgrå eller brun färg. Vill du veta mer om våra fiskeglasögon - läs här.
Våra fotokromatiska solglas
Tillägg
+ 590 kr
Smarta fotokromatiska glas är bästa lösningen för dig som alltid bär glasögon men vill slippa byta till ett par separata solglasögon bara för att solen kikar fram. Smarta fotokromatiska glas reagerar på UV-ljuset och blir mörkare ju starkare ljuset är. Och tvärtom, när du går in, blir glasen ljusa igen. Kristallerna i glaset ger en brunfärgad ton från 8% till 75% - beroende på UV-ljusets styrka. Är du uppe i Alperna ska du inte bli förvånad om de fotokromatiska glasen blir mörkare även fast det är mulet, för på så hög höjd är UV-strålningen alltid rätt intensiv.

Provbågar med våra olika solglas - Låna hem kostnadsfritt!

Monreale med brunfärgat solglas och
klassisk mörkgrönt polariserande solglas
Agrigento med det mörkgrå och ljusgrå
polariserande solglas

Nu kan du även låna hem två bågar så att du enkelt kan se och känna skillnaden på våra olika alternativ på solglas. Vi har satt in fyra olika solglas så att du enkelt kan jämföra.

Som alltid är det helt gratis och utan köptvång att beställa hem provbågar från Favoptic. Kom ihåg att du samtidigt har möjlighet att låna hem ytterligare två valfria bågar. Tänk på att välja en båge med lite större glas när du ska köpa nya solglasögon. För att ge dina ögon det bästa solskyddet.